En l'Informe es destaca que augmenta la importància que la ciutadania concedeix als serveis públics, mentre que s'estabilitza el nivell d'insatisfacció amb aquests, que havia augmentat en els últims anys. Igual que ocorria en 2013, la importància dels serveis públics continua creixent a ulls dels ciutadans, al mateix temps que es generalitza l'opinió que és essencial que s'avaluï la qualitat dels mateixos i que per a això han d'existir organismes especialitzats.
Un altre dels aspectes destacats en l'Informe és que els serveis administratius, tant presencials com electrònics, continuen sent ben valorats pels ciutadans. El canal presencial és encara el preferit, encara que continua l'augment en la utilització de l'administració electrònica. A més, en 2014 es trenca la tendència a l'estabilització en l'ús de la e-administració.
D'altra banda, es constata que augmenta la confiança general en els empleats públics, sent ressenyable que aquesta confiança és superior a la que els ciutadans dipositen en professionals d'alguns serveis privats equiparables.
Finalment, l'Informe assenyala que el coneixement dels processos de reforma de les administracions públiques és limitat. La reducció de càrrecs públics i d'assessoria, l'eliminació de duplicitats, la simplificació de procediments i una major transparència en el cost dels serveis de les entitats locals són les claus segons el parer dels ciutadans per a aconseguir una major eficàcia i sostenibilitat en les administracions públiques.