La nova versió de La meva Carpeta Ciutadana permet a ciutadans i empreses consultar les beques, ajudes i subvencions concedides

04/04/2025
Imatge nota de premsa 04 d'abril carpeta ciutadana
  • Entre les noves funcionalitats es troba també l'opció de configurar preferències i en l'APP s'incorpora la possibilitat de presentar recursos administratius

La meva Carpeta Ciutadana, servei ofert pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, a través de l'Agència Estatal d'Administració Digital, ja té disponible la desena versió oficial, en la qual continua incorporant noves funcionalitats per a tota la ciutadania, i per a les empreses, el perfil d'accés de les quals es va incorporar el mes de desembre passat.

Entre les novetats, ja disponibles tant en la web com en els dispositius iOS i Android, destaca la possibilitat de consultar les ajudes públiques, beques i subvencions concedides, segons consta en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions i Ajudes Públiques. Aquest servei es troba disponible tant per a persones físiques com jurídiques, inclosos els autònoms.

Aquesta desena versió ofereix l'opció de personalització. Davant l'augment de serveis i dades ofertes per La meva Carpeta Ciutadana, i amb l'objectiu de millorar l'experiència d'usuari, la ciutadania podrà seleccionar les seves preferències. Per exemple, un usuari que no disposi de vehicle o propietats immobiliàries podrà descartar les opcions existents sobre aquest tema.

Així mateix, els usuaris del perfil empreses tindran disponible un calendari específic on podran destacar avisos generals i fites específiques del seu interès.

Finalment, des de la pròpia interfície nativa en l'APP s'afegeix la possibilitat d'enviar, amb el seu corresponent registre, sol·licituds de recursos administratius als organismes de l'Administració de l'Estat.

Des del llançament de Carpeta Ciutadana, més de sis milions de ciutadans han utilitzat en algun moment els seus serveis, realitzant més de 58 milions d'accessos.

L'evolució de la mateixa es deu a la col·laboració entre les diferents administracions, el món acadèmic i el judicial, entre altres. A més, es tracta d'una aplicació oberta a qualsevol ciutadà, permetent suggeriments per a incorporar noves funcionalitats en futures versions.