El Govern aposta per la connectivitat total a Espanya amb la inversió a través de la SETT en l'empresa espanyola Sateliot, primer operador de serveis de IoT massiu per satèl·lit

25/03/2025
Satélite

El Consell de ministres autoritza del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a participar, amb una inversió de 13,8 milions d'euros, en l'empresa espanyola Sateliot, primer operador de serveis de IoT massiu per satèl·lit

  • Amb esta inversió es desenvoluparan tecnologies innovadores que permeten una integració eficient entre xarxes satel·litàries i terrestres, maximitzant el rendiment de connectivitat IoT.
  • Esta inversió, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, reforça la indústria aeroespacial i tecnològica espanyola, millorant la connectivitat global i beneficiant sectors clau com el de les telecomunicacions.

Madrid, 25 de març de 2025.- El Consell de ministres ha autoritzat hui del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a participar, a través de la Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica (SETT), en l'empresa espanyola de telecomunicacions Sateliot, amb una inversió de 13,85 milions d'euros.

Amb esta inversió pública, el Govern aposta per la connectivitat global, fins i tot en les zones més remotes i inaccessibles. Esta iniciativa suposa un impuls cap al següent salt evolutiu de la tecnologia de xarxa de banda estreta IoT en xarxes no terrestres amb suport d'emmagatzematge envie (S&F) de Sateliot en una configuració multi-satèl·lit i multi-estació terrestre.

Sateliot presenta un model de negoci escalable basat en satèl·lits miniaturitzats CubeSats, la qual cosa li permet oferir connectivitat global a baix preu, aprofitant la infraestructura satel·litària de baix cost i alta escalabilitat.

Sateliot, empresa nascuda a Catalunya en 2018, aconsegueix, juntament amb les operadores de telecomunicacions locals, resoldre el problema d'accés a Internet dels sectors més lligats a entorns rurals com l'agricultura, la ramaderia, les energies renovables o la logística, ja que s'obté cobertura total en combinar les xarxes 5G terrestres i les satel·litàries.

Així mateix, Sateliot ha demostrat disposar d'una tecnologia molt versàtil que permet, per exemple, detectar catàstrofes naturals o incendis en llocs inaccessibles, millorar la seguretat en indústries localitzades en àrees remotes o fins i tot previndre la caça furtiva a través de la geolocalització d'exemplars d'espècies en perill d'extinció.

Al costat de la SETT, l'empresa ampliarà el seu capital fins als 40 milions, mitjançant un sistema de coinversión que aposta per un model de col·laboració públic-privada en sectors estratègics com el de les tecnologies avançades.

La inversió de la SETT es realitza a través de fons Next Tech, l'objectiu del qual és incentivar la inversió privada i millorar l'accés al finançament en els sectors estratègics espanyols vinculats a la transició digital. L'execució del fons Next Tech, previst pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, està entre les funcions de la SETT, que, a més, maneja dos instruments financers més per a potenciar l'ecosistema empresarial tecnològic: PERTE Xip, dedicat a la microelectrònica i els semiconductors, i Spain Audiovisual Hub, que impulsa la digitalització del sector audiovisual.